img

FAQS

Aquí teniu resposta a les preguntes més freqüents relacionades amb gestió de polítiques d'igualtat. Si aquestes no resolen els vostres dubtes, si us plau, contacteu amb nosaltres.

CONTACTAR

Han de tenir aprovat els plans d'igualtat les empreses que tinguin entre 101 i 150 persones treballadores. Però a partir del 7 de març de 2022, hauran de tenir aprovat els plans d'igualtat les empreses que tinguin entre 50 i 100 persones treballadores. També quan s'estableixi aquesta obligació pel conveni col·lectiu aplicable.

Sí, sempre que tinguin persones treballadores per compte d'altri.

Si. Els plans voluntaris han de ser consultats o negociats amb la representació legal de les persones treballadores i hauran d'aplicar l'article 5 del Real Decret 901/2020 igual que els obligatoris.

Els plans d'igualtat han de contenir un conjunt ordenat de mesures avaluables adoptades després de realitzar un diagnòstic de situació, amb la finalitat de dur l'empresa cap a la igualtat de tracte i d'oportunitats entre dones i homes i eliminar la discriminació per raó de sexe. Hauran de tenir el contingut mínim que preveu la llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes.

This site is registered on wpml.org as a development site.